Sākums » Jaunumi » Dižprojekts 2019

Dižprojekts 2019

Arī šogad turpinās LLF aizsāktā jaukā tradīcija – dižoties ar LEADER projektiem, lai parādītu cik daudz dažādas un interesantas idejas ir iespējams realizēt vietējo rīcības grupu darbības teritorijās, izmantojot LEADER finansējumu. Ar visiem Dižprojekts2019 izvirzītajiem projektiem var iepazīties LLF Facebook lapā.
Partnerība Daugavkrasts kā 2019.gada Dižprojektu nominēja Cake Fab realizēto projektu par inovatīvas musa kūku ražotnes izveidi.
Esi aktīvs un atbalsti mūsu izvirzīto projektu, ieejot LLF FB lapā un nospiežot “patīk” vai “dalīties”!

PROJEKTA NOSAUKUMS: Inovatīvu konditorejas izstrādājumu ražotnes izveidošana

ĪSTENOTĀJS: SIA “Cake Fab”

VIETA: Purva iela 2/4, Baloži, Ķekavas novads

PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 19 800.00 EUR, ELFLA publiskais finansējums: 7 769.17 EUR

PROJEKTA MĒRĶIS: izveidot konditorejas ražotni, kurā tiktu ražotas musa kūkas un deserti, izmantojot inovatīvas tehnoloģijas – kūku formēšanu silikona formās, pielietojot šoka saldēšanas metodi.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI: realizējot projektu, uzņēmums uzsāka jauna tipa musa kūku ražošanu, izmantojot līdz šim neizmantotas tehnoloģijas – silikona formas, kas ļauj veidot ideālas un ikdienai, kā arī dažādiem dzīves un svinību gadījumiem (bērnu jubileja, kāzas, pieaugušo jubilejas, u.c.) atbilstošas formas izstrādājumus un šoka saldēšanu, kas ļauj pārsteigt klientus ar principiāli atšķirīgi veidotām kūkām. Projekta ietvaros ir iegādātas iekārtas un aprīkojums kūku ražošanai, bet par saviem līdzekļiem veikts telpu remonts.

Lai savus izstrādājumus pozicionētu tirgū un spētu pārsteigt pircējus ar kaut ko jaunu un atšķirīgu no jau esošā konditorejas izstrādājumu piedāvājuma, ir strādāts arī pie produktu izskata un garšas kombinācijām, kuru autori ir paši uzņēmuma īpašnieki un vienlaicīgi arī darbinieki. Šobrīd ir pieejamas aptuveni 15 dažādu garšu musa kūkas – burkānu, tropu, šokolādes trio, Vīnes šokolādes, ķiršu – apelsīnu, pistāciju, upeņu-balzāma un siera–aveņu u.c., bet tiek strādāts arī pie jaunām garšām. Savu produktu pasūtīšanai uzņēmums ir izveidojis mājas lapu www.cakefab.lv.

No 2019. gada septembra uzņēmums ir uzsācis musa deserta pusfabrikātu ražošanu un piegādāšanu restorāniem. Šie pusfabrikāti tiek izmantoti šķīvja desertu gatavošanai.

2019.gadā SIA “Cake Fab” ir uzvarējis un saņēmis grantu tālākai ražošanas attīstīšanai AS SEB Banka un septiņu novadu rīkotajā konkursā “Iedvesma” un no 2020. gada marta plāno uzsākt saldētu musa kūku un desertu ražošanu, kas ļaus attīstīt arī produkcijas eksportu.

 

Top